Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

  • 60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun
  • 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa
  • 20 % ohjataan kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys käynnistyy 4.2.2018. Suomessa keräysvaroilla tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Vantaan seurakunnissa pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen yhteisruokailujen kautta.

Keräysvaroista 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä ja turvataan heille muun muassa riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun.

► Lahjoita Yhteisvastuun hyväksi

►Lähde kerääjäksi Vantaalla

Yhteisvastuun uutisointia

►Ruoka-apua arvokkaasti - Vantaa, Helsinki ja monet muut kaupungit haluavat eroon leipäjonoista (Suomen Kuvalehti 16.3.18)

► Kasvavat leipäjonot nostivat nälän Yhteisvastuukeräyksen teemaksi (Kirkko ja kaupunki 30.1.18)

 

 

 

YouTube-video