Diakonia - Tukea elämään

Seurakunnan diakoniatyö pyrkii antamaan aineellista, henkistä ja hengellistä tukea ja auttamaan elämän kriisitilanteiden selvittelyssä.

Diakoniapäivystys

Diakoniatyöntekijät päivystävät tiistaisin ja torstaisin klo 9 - 11 Hämeenkylän kirkolla, os. Auratie 3.  Kesällä 1.6. - 31.8. päivystys tiistaisin klo 9 - 11 .   Tavoitat diakoniatyöntekijät myös puhelimitse, p. 09 830 6472.

Diakoniatyöntekijät palvelevat alueittain:
Satu Enrold (Pähkinärinne, Rajatorppa, Vapaala)
Anne Puumala (Askisto, Hämeenkylä, Hämevaara, Linnainen, Petikko, Varisto)

 

Taloudellinen auttaminen

Seurakunnan myöntämään tukeen ovat oikeutettuja henkilöt, joita on kohdannut odottamaton kriisi. Avustus on tarkoitettu tilapäiseen hätään kertaluonteisesti.

Avastusanomusta tehdessä selvitetään hakijan henkilöllisyys, osoite, perustoimeentulo sekä avun hakemisen syy. Hakijalla tulee olla mukana tarvittavat asiakirjat. Diakoniatyöntekijät tekevät päätökset avustuksen myöntämisestä tapauskohtaisesti, jotta apu menisi sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

 

Sururyhmät

Joudumme jokainen elämämme aikana kohtaamaan surua. Läheisen ihmisen menettäminen koskettaa.

Surussa on hyvä, jos rinnalla on toinen ihminen, kuunteija, tukija. Seurakunnan työntekijät, erityisesti papit ja diakoniatyöntekijät voivat olla rinnalla kulkijoita myös surun kohdatessa. Ota yhteyttä ja tule juttelemaan.

Hämeenkylän kirkolla pidetään vuosittain sururyhmiä. Sururyhmässä voit keskustella muiden läheisensä menettäneiden kanssa kuolemaan ja suruun liittyvistä kokemuksista ja ajatuksista. Sururyhmän toiminta perustuu vertaistukeen ja ryhmäläisten keskinäiseen luottamukseen. Lisätietoja sururyhmästä voit kysyä Anne Puumalalta.

Ota yhteyttä

Satu Enrold
Diakoniatyöntekijä
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa
Jaakko Kara
Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa
Anne Puumala
Diakoniatyöntekijä
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa