Hääyö Vantaalla

Jo perinteeksi muodostunutta Hääyötä vietetään Vantaalla Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) yleensä syyskuun kolmantena perjantaina. Vihkiaikojen jako ja etkot Pyhän Laurin kappelilla alkavat klo 18.30.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Hääyö vietettiin vuonna 2009, jolloin vihittiin 92 paria. Sittemmin Hääyön idea vaivattomasta ja tunnelmallisesta avioliittoon vihkimisestä on levinnyt eri puolille Suomea. Tapahtuman ajankohta on Vantaalla vakiintunut syyskuun kolmanteen perjantaihin.

Perustieto Hääyössä avioliittoon aikoville

Mukaan tarvitset vain

  • tulevan puolisosi ja sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistuksen
  • molempien henkilöllisyystodistukset

Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava seurakunnasta tai keskusrekisteristä (esimerkiksi Vantaan seurakuntien keskusrekisteri) viimeistään perjantaina 14.9.2018. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta.

Huom! Esteettömyystodistuksesta tulee ilmetä, että

  • molemmat kuuluvat kirkkoon
  • ainakin toinen on luterilainen
  • luterilaisilla on rippikoulu suoritettu

Esteettömyystodistuksessa on merkintä rippikoulun käymisestä. Jos se jostain syystä puuttuu, pyydä lisäksi seurakunnasta virkatodistus, jossa rippikoulun käyminen näkyy. Kysy tarkempia tietoja omasta kotiseurakunnasta/keskusrekisteristä.

Ilman voimassa olevaa ja yllä mainituilla tiedoilla varustettua esteettömyystodistusta ei voida vihkiä. Muista ottaa todistus/todistukset mukaan Hääyöhön!

Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, vihkivuorojen jako alkaa Pyhän Laurin kappelilla kello 18.30. Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.

Vieraiden määrällä ei ole rajoitteita ja kirkossa saa olla muiden parien vihkimisen ajan. Tilaisuus on avoin myös vaikkapa heille, jotka haluavat tulla vain kuuntelemaan kirkkoon häämarsseja. Illan ja yön aikana kuullaankin kattaus suosituimmista ja rakastetuimmista häämarsseista.

Etkot 2017

Hääyöhön pääsee valmistautumaan etkoilla Pyhän Laurin kappelissa (Pappilankuja 3).  Etkoilla voi nauttia kakkukahvit, valmistautua ja hurahtaa hääyön tunnelmaan juhlamusiikin tahdissa. Vuonna 2017 tapahtumassa muun muassa arvottiin hotelliyö. Etkojen toteuttamista olivat mukana mahdollistamassa Original Sokos Hotel Vantaa ja Fazer.
 

Pyhän Laurin kirkko illalla.
Hääpari Pyhän Laurin kirkossa.