Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Vantaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus järjestää Tunnekeskeisen parisuhdekurssin Tikkurilassa, os. Unikkotie 5 aA

  • kurssi on tarkoitettu pariskunnille ja se on maksuton.
  • kurssi on ennaltaehkäisevä eikä sovellu pareille, joilla on akuutti kriisi tai isoja, ratkaisemattomia ongelmia parisuhteessaan.
  • kurssilaisten odotetaan osallistuvan jokaiseen kokoontumiskertaan, kokoontumiset rakentuvat edellisten kertojen teemoille.
  • kurssiin liittyy myös harjoitusten ja kotitehtävien tekemistä sekä kirjan Sue Johnsonin Kunpa sinut tuntisin paremmin lukeminen.
  • kurssin puolivälin paikkeilla on yksi parikohtainen tapaaminen ohjaajien kanssa.
  • mukaan mahtuu 8 pariskuntaa.

Pysäytä negatiiviset kehät

Monesti arjen keskellä voi tuntua, että tunneyhteys kumppaniin on heikko tai suorastaan olematon. Ei osata tai uskalleta puhua asioista suoraan, ymmärretään toisen viestit väärin. Lämpimän ja rakastavan suhteen sijaan elämää täyttävät riidat ja negatiiviset toimintamallit, jotka ajavat pariskuntaa kauemmaksi toisistaan. Jossain syvällä piilossa ovat kuitenkin tarpeet tulla kuulluksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi.

Kiintymyssuhde kumppaniin on elintärkeä. Siksi tunneyhteyden katkeamisen uhka saa ihmisen reagoimaan tähän uhkaan itselleen tyypillisellä tavalla, esimerkiksi hyökkäämällä tai vetäytymällä. Nämä keinot usein pahentavat tilannetta entisestään. Tunnekeskeinen parisuhdekurssi perustuu kiintymyssuhdeajatteluun, jonka avulla opetellaan tunnistamaan parisuhteen negatiivisia kehiä, avaamaan niitä sekä ymmärtämään omaa ja toisen käyttäytymistä yhteyden katkeamisen uhatessa.

Negatiivisten kehien pysäyttäminen sekä pinnan alla olevien tunteiden löytäminen ja jakaminen kumppanin kanssa auttavat hoitamaan ja rakentamaan tunneyhteyttä ja sitä myötä vahvistamaan rakastavaa, turvallista ja hyvinvoivaa parisuhdetta.

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Vantaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus järjestää Tikkurilassa, os. Unikkotie 5 aA, 01400 Vantaa Tunnekeskeisen parisuhdekurssin. Kurssin ohjaajina toimivat perheneuvojat Riitta Tapionsalo ja Juhani Koskelin. Ohjaajat haastattelevat kaikki ryhmästä kiinnostuneet etukäteen.

Kurssille voit ilmoittautua milloin vain alla olevaan numeroon päivystysaikoina. Muina aikoina jätäthän yhteystietosi nauhalle, niin otamme täältä päin yhteyttä päivytysaikoina.

Ryhmä alkaa, kun ilmoittautuneita on riittävä määrä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Vantaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskukseen puh. 09 8306330 (voit jättää yhteystietosi nauhalle) tai riitta.tapionsalo@evl.fi.