Asukkaille tiedoksi

MÄÄRÄAIKAINEN, TILAPÄINEN, TOISTAISEKSIVOIMASSAOLEVA VUOKRASOPIMUS    Vantaan seurakuntien erityisdiakonia ja tilapäisasuntojen hakeminen ja asuntohakemusten käsittely muuttuu syksyllä 2018. Asukkaiden osalta säilyy toistaiseksi asuntojen määräaikaisuus niiden osalta, jotka ovat muuttaneet asuntoihin 1.1.2009 jälkee. Ennen tätä päivämäärää määräaikaisilla vuokrasopimuksilla asuvilla ei ole määräajalle maksimiaikaa. Tuon päivämäärän jälkeen määräaikaa on rajoitettu. Tästä syystä asuntoja nimitetään tilapäisasunnoiksi. Ennen tuota päivämäärää nimitetään määräaikaisiksi asunnoiksi, koska vuokrasopimus on niissä määräaikainen aina vuoden kerrallaan. On myös vanhoja vuokrasopimuksia, jotka ovat 1980-1990 luvulta ja ne ovat toistaiseksivoimassaolevia.

TILAPÄISASUNTOJEN VUOKRASOPIMUKSET VANTAALAISILLE ASUMISMAHDOLLISUUKSIA (MÄÄRÄAIKAISIA)  Tärkeää on huomata, että määräaikainen vuokrasopimus ei voi muuttua missään tilanteessa toistaiseksivoimassaolevaksi. Vuokrasopimusten tilapäisyyden ja määräaikaisuuden tarkoituksena on ollut se, että mahdollisimman monelle tarjotaan asumismahdollisuus ja tilapäisasuminen tarjoaa mahdollisuuden estää asunnottomuutta sekä luoda väylä pysyvän asunnon hankkimiselle ja siihen liittyvien esteiden vähentämiselle. Mikäli asuminen olisi toistaiseksivoimassaolevaa asukasvaihtuvuutta ei käytännössä olisi juuri ollenkaan. Määräaikaisuus on Yhteisen kirkkoneuvoston päätökseen perustuva vuodelta 2008. Ennen tuota päätöstä oli useita vuosia, jolloin asuntoja ei vapautunut yhtään ja hakijoita oli useita satoja.  

PUTKIREMONTTI-INFOA

Asukkaille on tässä alla olevassa linkissä informaatiota, joka liittyy asuntojen tuleviin putkiremontteihin. Tämä on yleisinfo eli talo- ja asuntokohtainen info tulee isännöitsijältä sekä urakoitsijalta, kun putkiremonttiurakka on valmistelussa pidemmällä ja aikatauluja tiedossa. 

Yleisinfoa

https://padlet.com/asuvantaalla/putkiremontit